Úvod » ZRNKOVÁ KÁVA ARABIKA » STŘEDNÍ AMERIKA » GUATEMALA HUEHUETENANGO TODOS SANTOS 100% ARABIKA


        

GUATEMALA HUEHUETENANGO TODOS SANTOS 100% ARABIKA

VÝBĚROVÁ KÁVA

novinka akce top produkt

skladem

 

Skladem: 50,00 ks
Dostupnost: do 3 dnů
Kávu dodat jako:: Zrnková
Hmotnost: 250g
Kávu dodat jako:
Hmotnost
naše cena bez DPH: 103,48 Kč
naše cena s DPH (15 %):
119,00 Kč

do košíku:
  ks  

Kávová zrna z Guatemaly měly v dávné minulosti pověst nejlepších na světě. V produkci kávovníkových zrn byla jedním z nejvýznamnějších států Střední Ameriky. Kávovníky se do Guatemaly dostaly okolo roku 1750 zásluhou jezuitů. O další rozvoj obchodu s kavovými zrny se postarali němečtí přistěhovalci.

Dnes se kávovníky pěstují hlavně v jižních oblastech Guatemaly na svazích vulkanických vrchů Sierra Madre. Káva z Guatemaly vyniká svou kořeněnou plnou chutí před jinými druhy.

Nejvýznamější produkční oblastí Guatemyly je Antigua a v ní se rozprostírajíci plantáž Carmona, kde se pěstují odrůdy Burbon a Typica. Půdu zde přibližně každých 30 let pravidelně zasobují minerálními látkami a dusíkem, sopečné erupce.

Nejvyšší jakost guatemalské kávy můžeme najít pod označením SHB (Stricly Hard Bean), za tímto označením, může následovat ještě označení oblasti, znamená to, že odpovídá chuťovému profilu dané části země.

 

Káva z Guatemaly nesmí chybět ve výběru žádného milovníka čerstvé pražené kávy. A my Vám ji nyní nabízíme upraženou pražícím profilem, při němž vyniknou všechny typické chutě i vůně, s nádhernou krémovou pěnou.

Popis kávy:

REGION

HUEHUETENANGO

TODOS SANTOS

NADMOŘSKÁ VÝŠKA

do 1400 m - 1850 m nad mořem

ODRŮDA

 CATURRA, BOURBON

ZPŮSOB ZPRACOVÁNÍ

Mokrý způsob

SENZORICKÉ VLASTNOSTI KÁVY:

VŮNĚ

MLÉČNÁ ČOKOLÁDA

CHUŤ

ČOKOLÁDY

ŤELO

PLNÉ KRÉMOVÉ

KYSELOST (ACIDITA)

JEMNA KYSELINKA

NÁZORY A DOTAZY NÁVŠTĚVNÍKŮ

Nebyl zatím přidán žádný názor. Přidejte svůj názor nebo dotaz jako první.