- Úvod
- ČERSTVÁ KÁVA ARABIKA
- STŘEDNÍ AMERIKA
- Pražená káva Arabika KOSTARIKA SHB EP Tarrazu La Pastora
Pražená káva Arabika KOSTARIKA SHB EP Tarrazu La Pastora
- Novinka
- TOP produkt
- Kompletní specifikace
- Parametry
- Komentáře 0
- Pražená káva Arabika KOSTARIKA SHB EP Tarrazu La Pastora149,00 Kč129,57 Kč bez DPH
Vynikající káva z regionu Tarrazu - tento region je jednou z nejlepších pěstitelských oblastí na světě!
Kostarika se může pochlubit osmi oblastmi pěstování kávy, z nichž nejznámější je Tarrazú. Na západě ohraničený Tichým oceánem a na východě pohořím Cordillera Central na východě je to oblast bujné vegetace a úchvatných vpanoramat. Tarrazú je především ideální místo pro pěstování kávy Arabica. Vysoké nadmořské výšky a sedimentární složení půdy podporuje hladkou a jemnou kyselost, kterou jsou tyto kávy známé, zatímco blízká řeka Pirrís zásobuje region sladkou vodou.
Družstvo Coope Tarrazú, které má v tomto regionu dlouhou tradici, bylo založeno v roce 1960. Před jeho založením nebyly v okolí žádné speciální loupací stroje, kam by farmáři mohli přinést kávu, a tak se káva většinou prodávala zprostředkovatelům. Farmáři měli také jen malé znalosti o výrobě kávy, což mělo za následek nízké výnosy z jejich tvrdé práce. Dnes je CoopeTarrazú největším družstvem v regionu s více než 5 000 členy, kteří dodávají své kávové třešně do místního zpracovatelského družstva. Součástí jejich strategie je zvýšení produktivity prostřednictvím různých školicích programů a návštěv strojírenských farem. Kromě produkce vysoce kvalitní kávy se členové zavazují k sociálnímu rozvoji místních komunit a také k ochraně životního prostředí prostřednictvím ekologických postupů. Mezi jejich iniciativy patří recyklační programy,
Díky příznivým půdním a klimatickým podmínkám je region známý produkcí jedněch z nejlepších káv na světě. Vysoké nadmořské výšky a tím i nízké teploty v noci způsobují, že třešně dozrávají pomaleji, což vede k hustému zrnu, které kávu kvalifikuje jako Strictly Hard Bean (SHB). Kávy z Tarrazú již vyhrály několik mezinárodních baristických a cuppingových soutěží.
Producent: CoopeTarrazú R.L. Cooperative
Region: Tarrazu
Plantáž: la Pastora
Nadmořská výška: 1100 - 1800 m n.m.
Odrůda: Caturra, Catuai
Způsob zpracování: mokrý
Balení kávy:
Klademe velký důraz na kvalitu a to i v případě balení kávy. Proto je naše káva balena v sáčku z třívrstvé potravinářské fólie s jednocestným ventilem a zipem pro zpětné uzavření při používání. Ventilem se uvolňují plyny vzniklé bezprostředně po pražení. Takto zabalená káva je chráněna proti vlhkosti a světlu, čímž zůstává maximální dobu v nejvyšší kvalitě.