- Úvod
- ČERSTVÁ KÁVA ARABIKA
- STŘEDNÍ AMERIKA
- SALVÁDOR
- Pražená káva Arabika Salvádor SHG EP Los Naranjos - Finca Cruz Gorda - Bourbon
Pražená káva Arabika Salvádor SHG EP Los Naranjos - Finca Cruz Gorda - Bourbon
- Novinka
- TOP produkt

- Kompletní specifikace
- Komentáře 0
- Pražená káva Arabika Salvádor SHG EP Los Naranjos - Finca Cruz Gorda - Bourbon559,00 Kč486,09 Kč bez DPH
Salvádor je také známý jako „země sopek“ a je nejmenší středoamerickou zemí. Největší rozvoj v pěstování kávových zrn nastal na počátku 21. století. Také vlivem občanské války na konci 70. let se v Salvádoru zachovaly jedinečné původní odrůdy a také díky některým specifickým místním hybridům a jedinečným kultivarům, neboť během nepokojů zůstala většina farem opuštěna.
Salvádor dokázal zúročit pověst odrůd jako třeba: Old Stock Typica a Bourbon, místní trpasličí-Bourbon mutace Pacas, stejně jako místní vytvořený hybrid Pacamara (směs Pacas a Maragogype, kávovník s velkým zrnem) umožnil pěstitelům odlišit se marketingem jednotlivých odrůd kávy s důrazem na genetiku samotného ovoce, jako jsou jemná odrůdová vína.
Bohužel jednou z věcí, které za posledních 20 let odlišily Salvador jako producenta kávy, je také to, co je činí velmi zranitelným. Tyto slavné odrůdy, často pěstované v monokultuře, jsou obzvláště citlivé na rez kávovu. Zejména Bourbon není natolik vytrvalý, aby bojoval s touto chorobou, a protože Pacas i Pacamara oba pramení z genetiky Bourbonů, plodiny v zemi byly zasaženy výskytem rzi kávové v roce 2010, což způsobilo pokles kvality i výnosu.
Vůně a tělo této kávy je vyvážené a plné. V počátku působí slabě, ale chuť se dále na jazyku rozvine do bohaté a sladké hloubky. Ve vůni je cítit tmavá čokoláda, karamel a někdy rozinka.
Oblast: Los Naranjos
Odrůda: Bourbon
Zpracování: mokrý způsob
Nadmořská výška: 1450m
Balení kávy:
Klademe velký důraz na kvalitu a to i v případě balení kávy. Proto je naše káva balena v sáčku z třívrstvé potravinářské fólie s jednocestným ventilem a zipem pro zpětné uzavření při používání. Ventilem se uvolňují plyny vzniklé bezprostředně po pražení. Takto zabalená káva je chráněna proti vlhkosti a světlu, čímž zůstává maximální dobu v nejvyšší kvalitě.