Logo
0 ks
za 0,00 Kč
Nákupní košík je prázdný
Potřebujete poradit? Neváhejte nás kontaktovat.
Novinky
25.04.2020
Točená zmrzlina!
Zmrzlinu z Opočna točíme téměř každý den během léta. číst celé
19.04.2020
Skladování kávy
Po otevření obalu, ponechejte obsah v zakoupeném balení s jednocestným ventilem. Uchováte tak kávu po nejdelší možnou dobu čerstvou.     Množství káv... číst celé
19.04.2020
Luxusní čokoláda Ajala
Pokud chcete zjistit, jak doopravdy chutná pravá čokoláda připravená jen z výběrových kakaových bobů a třtinové šťávy.Taková čokoláda, která není nezd... číst celé
Zobrazit všechny novinky
  1. Úvod
  2. METODY PŘÍPRAVY KÁV
METODY PŘÍPRAVY KÁV

ESPRESSO

Název přípravy kávy je odvozen od italského slova espresso (někteří historici tvrdí, že z Francie) s významem „dát pod tlak", čož je i vlastní postup přípravy kávy. Ve volném překladu toto slovo znamená „expresně pro vás". V dnešní době je tento název spojen spíše s rychlostí, jakou lidé kávu pijí.

Druhy kávy vhodné k přípravě espressa  : k přípravě espressa se používají těměř všechna kávovníková zrna arabiky. Druh kávovovníkových zrn, která k přípravě espressa použijete, záleží na vaší osobní preferenci. K přípravě espressa je ovšem vhodnější použít silněji pražené, chuťově plnější a sladší kávovníkové zrno. 

Podstatnou věcí při přípravě espressa je mletí kávového zrna a nastavení jeho hrubosti podle vlhkosti prostředí.