- Úvod
- METODY PŘÍPRAVY KÁV
ESPRESSO
Název přípravy kávy je odvozen od italského slova espresso (někteří historici tvrdí, že z Francie) s významem „dát pod tlak", čož je i vlastní postup přípravy kávy. Ve volném překladu toto slovo znamená „expresně pro vás". V dnešní době je tento název spojen spíše s rychlostí, jakou lidé kávu pijí.
Druhy kávy vhodné k přípravě espressa : k přípravě espressa se používají těměř všechna kávovníková zrna arabiky. Druh kávovovníkových zrn, která k přípravě espressa použijete, záleží na vaší osobní preferenci. K přípravě espressa je ovšem vhodnější použít silněji pražené, chuťově plnější a sladší kávovníkové zrno.
Podstatnou věcí při přípravě espressa je mletí kávového zrna a nastavení jeho hrubosti podle vlhkosti prostředí.