Logo
0 ks
za 0,00 Kč
Nákupní košík je prázdný
Potřebujete poradit? Neváhejte nás kontaktovat.
Novinky
31.08.2021
31.08.2021
ZAJÍMAVOST
Věřili by jste tomu že : káva, kterou pijí zaměstnanci farem na zpracování kávovníkových zrn, je v hojné míře káva instantní? kávovníky Robusty je... číst celé
01.10.2020
Cupping kávy Luhačovice.
Dne 1.10.2020 jsme navštívili degustaci kávy v Luhačovicích. Jednalo se o velmi příjemný podvečer se skvělimi lidmi a samozřejmě i vynikajícími vzorky... číst celé
Zobrazit všechny novinky
  1. Úvod
  2. METODY PŘÍPRAVY KÁV
METODY PŘÍPRAVY KÁV

ESPRESSO

Název přípravy kávy je odvozen od italského slova espresso (někteří historici tvrdí, že z Francie) s významem „dát pod tlak", čož je i vlastní postup přípravy kávy. Ve volném překladu toto slovo znamená „expresně pro vás". V dnešní době je tento název spojen spíše s rychlostí, jakou lidé kávu pijí.

Druhy kávy vhodné k přípravě espressa  : k přípravě espressa se používají těměř všechna kávovníková zrna arabiky. Druh kávovovníkových zrn, která k přípravě espressa použijete, záleží na vaší osobní preferenci. K přípravě espressa je ovšem vhodnější použít silněji pražené, chuťově plnější a sladší kávovníkové zrno. 

Podstatnou věcí při přípravě espressa je mletí kávového zrna a nastavení jeho hrubosti podle vlhkosti prostředí.