Novinky
20.04.2023
Doplnili jsme sortimen o kávu středoafrického státu Burundi.
Káva plné krémové a ovocné chuti po angreštu a třešních.
číst celé
01.10.2020
Cupping kávy Luhačovice.
Dne 1.10.2020 jsme navštívili degustaci kávy v Luhačovicích. Jednalo se o velmi příjemný podvečer se skvělimi lidmi a samozřejmě i vynikajícími vzorky...
číst celé
19.04.2020
Skladování kávy
Po otevření obalu, ponechejte obsah v zakoupeném balení s jednocestným ventilem. Uchováte tak kávu po nejdelší možnou dobu čerstvou.
Množství káv...
číst celé
- Úvod
- Způsob zpracování kávových zrn v Brazílii
Způsob zpracování kávových zrn v Brazílii
Kávy z Brazílie jsou jedinečně podrobně popsány: NY 2 znamená „New York 2“ a označuje maximální počet povolených vad podle metody počítání vad na newyorské burze a je nejvyšším stupněm. Označení 17/18 definuje velikost zrn, která je mezi brazilskými třídami větší. Přísně měkký, jemný šálek popisuje profil kalíšku – vyžaduje hladký, konzistentní a čistý šálek. Nejběžnější metodou zpracování v Brazílii, která se používá pro asi 90 % vyrobené Arabiky, je suchý proces, známý také jako nepraný nebo přírodní.
Celá kávová třešeň se nejprve očistí a poté se umístí na slunci, aby se v tenkých vrstvách vysušila na terasách nebo se suší v sušičkách. Kávové plantáže v Brazílii často pokrývají obrovské plochy půdy, potřebují stovky lidí, aby je spravovali a provozovali a produkovali obrovské množství kávy.